Donacije

Kroz  tri desetljeća postojanja, FIS konkretnim projektima doprinosi razvoju i podizanju kvalitete života uposlenika i šire društvene zajednice. Razvojem vlastite distributivne mreže širom BiH i upošljavanjem  lokalnog stanovništva, a danas je to 15 prodajnih centara sa 2.700 uposlenika, kreira i potiče inicijative i projekte s ciljem uravnoteženog gospodarskog razvoja i poboljšanja standarda u cijeloj zemlji. Senzibilitet  prema socijalno najranjivijim skupinama društva, FIS  pokazuje na brojne načine.

Posebna važnost pridaje se  projektu trajnog zbrinjavanja osoba s invaliditetom, kojih je do sada uposleno pedeset. Osim buđenja svijesti o njihovim potrebama i nepravednom pozicioniranju na marginama društva, omogućeno im je i da žive od svog rada, stječu samopouzdanje i ravnopravno učestvuju u razvoju zajednice. Za one, nažalost brojne, koji su pod okriljem institucija i ustanova širom BiH, aktivnim učešćem u humanitarnim akcijama  i inicijativama, FIS sudjeluje u poboljšanju uvjeta  i kvaliteta njihovog života.

Redovne godišnje aktivnosti obuhvaćaju posjete i podršku domovima za stare i bolesne, ustanovama za skrb o djeci s posebnim potrebama, kao i učešće u vitalnim projektima koje provode nevladine i  humanitarne organizacije.

FIS se upisao u knjigu bezuvjetnog prijateljstva sa:

  • Udruženje gluhih i nagluhih Vitez, Udruženja slijepih Mostar i Gračanica,Udruženje paraplegičara,oboljelih od dječje paralize Prijedor i Saveza paraplegičara i oboljelih od dječijeparalize FBiH, Udruženje roditelja i prijatelja djece s posebnim potrebama „Mozaik“Gračanica, Udruženje invalidnih osoba Travnik, Udruženje žena operiranih od raka dojke „Iskra“ Banja Luka, staračkim domovima„Lenko“ Bijeljina i „Vesna Mičanović” Brčko, Sigurna kuća Sarajevo, Zavod za zbrinjavanje invalidnih lica „Drin“ Fojnica, Klinički centar Banja Luka,Javna kuhinja Zenica...
  • Centralna humanitarna aktivnost u Fisovom poslovanju podrška  je sistemskom zbrinjavanju najmlađih.Prateći ideju prema kojoj, zdravoj trudnoći, sigurnom porođaju i zdravlju djeteta doprinosi liječnički nadzor i suvremeno opremljena bolnica, Kompanija FIS je Bolnici „Dr fra Mato Nikolić“ u Novoj Biloj darovala infuzomat, Odjelu pedijatrije Doma zdravlja Vitez rashladni uređaj za skladištenje lijekova i aparatura,a uz Svjetski Dan stanovništva 11.7. kroz višegodišnju praksu, posjetila je većinu porodilišta u BiH i darivala novorođenčad. Bilježimo i   učešće u akcijama za pomoć bosanskohercegovačkoj djeci s posebnim potrebama u manifestaciji „ Budi mi drug“ Sarajevo, Centru za pomoć djeci oboljeloj od raka FBiH, SOS selu i Kući mladih,Centru za djecu s poteškoćama u razvoju Duga Novi Travnik, Udruženju „Djeca nade“ Prozor - Rama , Specijalnim školama Cazin i Zenica, Udruženju Lotos Zenica…

NAŠ PROFIL

  • Naziv kompanije: FIS d. o. o.
  • Sjedište i adresa: Poslovni centar 96, 72250 Vitez, BiH
  • Osnovna djelatnost: Trgovina i proizvodnja
  • Pravni oblik: d.o.o.
  • Preuzmi FIS - Profil